kl3
Kystlotteriet

Kystlotteriet

SAML AFFALD

Kystlotteriet i Norge har gennem flere år været en stor succes., men starter nu i efterårsferien også op i på strandene i blandt andet Løkken, Tversted og Tornby, men med kommer også Kjul og Husmoderstranden. 

Nu kommer Kystlotteriet til Danmark, idet de første fire kommer ligger i Nordjylland.

Projektet går i al sin enkelthed ud på at samle affald langs strandene og indsamlere får derigennem mulighed for at være med i lodtrækning om fine præmier.

Kystlotteriets lodder samt affaldssække ligger klar i flere strandkasser på vestkysten i Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted kommuner.

Og det er let at komme i gang. Gå ned på stranden, tag en sæk eller snup en fra strandkasserne, saml affald og sæt et Kystlotterilod på posen og stil den ved strandkassen.

Så deltager du i Kystlotteriet om flotte præmier, sat på højkant af lokale sponsorer langs vestkysten og af sponsorer fra Norge.

At der også er præmier fra Norge er ingen tilfældighed, da Kystlotteriet er en norsk opfindelse og en del af EU Interregprojekt, Ren Kystlinje – sammen om et rent Skagerrak.

Et af resultaterne fra projektet er, at jo mere marint affald, der samles op på den danske vestkyst, jo mindre driver der videre til Norge og den svenske skærgård.

Det er meget mindre krævende at samle strandaffaldet ind fra de brede sandstrande på vestkysten i Danmark, end mellem skærene og klipperne i den svenske og norske skærgård.


DEL: